Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Медицинската сестра в ДКЦ-2 Росица Тенева е определена за областен координатор по проект по ФАР 2005

09 юни 2008 14:02,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 906

роектът се нарича „Подобряване на състоянието и включване на етническите малцинства в неравностойно положение със специален фокус върху ромите" - компонент „Здравеопазване", уточни зам.-областният управител Фатме Мустафова.

Бенефициент по този проект е Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографски въпроси, а основен изпълнител – Консорциум „Бернар Брунс Интернешънъл". Област Сливен е една от шестте целеви области по този компонент и наскоро в залата на Областна администрация беше проведена среща за разясняване на неговите цели и дейности.

Областният координатор ще организира и координира осъществяването на кампания за цялостна здравна промоция и ще съдейства за изпълнението на програмата на мобилните медицински екипи. Те са сформирани от Министерството на здравеопазването и РЦЗ, като целта е да осъществяват скрининг и ранна диагностика на най-често срещаните заболявания сред етническите общности, проучване и анализ на здравния им статус.

Проектът ще се осъществява в рамките на цялата област на местата с компактно етническо население и ще обхвани всички групи в неравностойно положение.

В рамките на проекта е предвидено обучение на специалисти от РЦЗ, РИОКОЗ и НПО от всички области на страната, както и на експерти от шестте целеви региона.