Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пет дни остават до концерта на Джо Лин Търнър в Сливен

15 септември 2015 12:10,
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 263

Броени дни остават до концерта на бившия вокалист на Rainbow и Deep Purple Джо Лин Търнър в Сливен. Събитието ще се състои от 19,30 часа на 19 септември в Късноантична и средновековна крепост "Туида". На сцената Джо Лин Търнър ще бъде подгряван от българския музикант Николо Коцев и неговата група "Кикимора".

Във връзка с интереса към концерта, община Сливен и ОД на МВР – Сливен предприемат план за осигуряване на достъп до крепостта, ред и безопасност преди, по време и след събитието.

Съгласно взетите мерки участъкът от кв. „Ново село” северно от бул. „Панайот Хитов” /между р. Новоселска и ул. „Лъвова чешма”/, ще бъде със специален пропусквателен режим в деня на концерта. С цел запазване проходимостта на транспортните връзки с крепостта в тази зона от община Сливен съобщават, че ще бъдат допускани само превозни средства на жителите на квартала и работещите там лица, както и автомобили със специален режим и таксита. Останалите моторни превозни средства ще бъдат пренасочвани за спиране и паркиране на цялата свободна за това територия на кв. „Кольо Фичето”, както и по дължината на ул. „Лъвова чешма” /виж приложена карта/.

За жителите на другите квартали, както и за гостите на града, пътуващи с лични автомобили се предлага друг вариант за паркиране.  Всеки, който реши да остави автомобила си в центъра ще може да стигне до крепостта за около 20 минути пеша /виж приложената карта/. С такси от централната градска част до крепостта цената на курса е 3 лв.

Организаторите съобщават още, че вътре и около крепостта ще бъдат разположени предпазни и обезопасителни заграждения. Входът на „Туида” ще бъде отворен след 17:30 часа, а в зоната за сигурност ще бъдат разположени медицински и противопожарен екип.

Билети за концерта все още могат да се закупят на цена от 10 лева от касата на крепостта и Общинския туристически информационен център  /до Виенската сладкарница/ от 10 до 13 часа и от 14 до 19 часа през делничните дни. В събота центърът ще работи до 16.30 часа, а на „Туида” билети ще се продават непрекъснато.

Специално за музикалното събитие община Сливен издаде информационен каталог за крепостта „Туида”, посветен на концерта на Джо Лин Търнър. Печатното издание може да бъде закупено в посочените по-горе места на цена от 5 лева.

За желаещите да посетят концерта с деца под 14-годишна възраст напомняме, че на сайта на община Сливен е на разположение формуляр на Декларацията за достъп на деца на проявата. Тя се предоставя още в Общинския туристически информационен център /до Виенската сладкарница/, както и в крепостта Туида. Декларацията трябва да бъде собственоръчно попълнена и подписана от родители/настойници.

Повече информация за концерта може да получите на уеб страницата на Късноантична и средновековна крепост „Туида”: http://tuidacastle.bg както и  на телефони: 0895 467289, 0879 599148 и 0878 640224. Въпроси може да задавате на ел. поща: tuidacastle@gmail.com  

Снимки

Файлове