Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Кольо Милев откри учебната година в ПМГ „Добри Чинтулов“

15 септември 2015 14:41,
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 329

Кметът на община Сливен инж. Кольо Милев официално откри новата учебна 2015/2016 година в ПМГ „Добри Чинтулов“. Той поздрави училищното ръководство и всички ученици, събрали се в двора на учебното заведение днес като специално се обърна и към бъдещите абитуриенти. На откриването присъстваха още народният представител Мария Белова и цялото ръководство на Природо-математическата гимназия.

„Радвам се, че в днешния ден имам възможност да поздравя възпитаниците и екипа на една от най-старите гимназии не само в Сливен, но и в цялата страна. От сърце ви пожелавам спорна учебна година, много успешни проекти и повече отлични оценки. Нека учителите, и учениците да бъдете горди с това, което сте постигнали заедно“, каза в приветствието си градоначалникът.

„Скъпи дванайсетокласници, започва последната ви година преди да поемете самостоятелен път. Вземете максимума от училище и дайте най-доброто от себе си. Имате всички предпоставки за успех, защото сте част от емблематична образователна институция, която ви е дала добра подготовка. Благодарение на нея уверено може да се измервате с връстниците си от най-добрите училища в страната“, каза още кметът Милев.

В ПМГ „Добри Чинтулов“ се обучават 911 ученици от 5-ти до 12-ти клас. Със средства от общинския бюджет е решен проблема с канализацията в гимназията, а до дни ще бъдат завършени и довършителните работи в някои от стаите и кабинетите на учебното заведение.

Новата учебна 2015-2016 година започна нормално във всички училища на територията на общината като първокласниците са около 1 528 деца.

Община Сливен осигури средства за храна за целодневното обучение на деца и ученици, здравни грижи, както и безплатен превоз за пътуващите ученици до средищни и приемащи училища. Осем училищни автобуса са предоставени от Министерството на науката и образованието по Национална програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст.

На 15 септември заместник-кметът Иван Петров откри учебната година в ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри" Сливен

Снимки