Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен отбелязват Европейската седмица на движението със зумба, игри и народни танци

16 септември 2015 13:04,
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 315

Със зумба, игри и народни танци в Сливен ще бъде отбелязана Европейската седмица на движението. Организатори и координатори на инициативата са МИКЦ и Младежки дом Сливен с подкрепата на инструкторите - Радост от Джой Денс” ЕООД, Силви-Зумба и Али Мехмедов. Седмицата на физическата активност и спорт MOVE Week се провежда за четвърта година в България. Целта на инициативата е да промени съзнанието и нагласите на хората и да ги накара да се движат минимум по 30 минути на ден – всеки спрямо своето време, възраст и интерес. Това е минимумът дневна доза движение, което може да ни предпази от сърдечни болести, хипертония, рак на дебелото черво, рак на гърдата, Алцхаймер, диабет тип II.

Тази година MOVE Week ще бъде отбелязана от 21.09 до 27.09 в цялата страна, съобщи Таня Евтимова –директор на Младежки дом Сливен. По време на редовната пресконференция на кмета Кольо Милев тя представи подробната програма с планираните мероприятия. Част от забавленията в Сливен вече стартираха, посочи Евтимова и допълни, че на 13 септември пред общината е проведен флашмоб, в който са се включили младоженци и гости на сватбеното им тържество. Спорт и танци за здраве е имало в няколко детски градини в Сливен, ДЦВХПУ фондация "Милосърдие” и Защитено жилище „Сините камъни”. Зумба за раздвижване ще се проведе още в Защитено жилище ,,Клуцохор", Защитено жилище ,,Дружба", II-ро ОУ "Христо Ботев", НУ "Васил Левски", СОУ " Пейо Яворов", XII ОУ „Елисавета Багряна”, X СОУ „Йордан Йовков”, VIII ОУ „Юрий Гагарин”, Спортни игри и забавни танци ще има и в ДЦВХУ "Св. Франциск" и с.Веселиново.

Европейската седмица на движението ще бъде закрита на 27.09 в Градската градина с много танци. Мероприятията ще започнат още от сутринта, а от 18.30 ч. там ще се извие и "Най-дългото хоро", в което ще участват и любителските клубове по народни танци от Сливен, поясни Таня Евтимова. Тя отправи призив към гражданите да покажат, че могат да раздвижат Сливен. Всеки участник ще получи и сертификат.

Организаторите връчиха на кмета на общината подарък – гривна с логото на кампанията.

MOVE WEEK 2015 Сливен

Снимки