Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръгла маса за деинституционализацията се проведе в Сливен

16 септември 2015 17:33,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 779
Кръгла маса за деинституционализацията се проведе в Сливен

На 16.09.2015 г. от 10 ч. в Сливен се проведе кръгла маса на тема „Ролята на Областния координационен механизъм по деинституционализация (ОКМД) за превенция на изоставяне на деца в институции“. В срещата взеха участие заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, членовете на ОКМД Сливен и представители на социални услуги. Беше представено постигнатото до момента при сформиране на ОКМД Сливен и в страната , след което бяха дискутирани мерки за популяризиране на ОКМД сред широката общественост и даване на повече гласност за ползите от неговото съществуване.

В 13.00 ч. се проведе работна среща, организирана от Областна администрация Сливен, за обсъждане на възможността за обединяване усилията на заинтересованите институции и организации в работата по превенция на изоставянето на деца на ниво родилен дом.

На срещата се дискутира Проект на споразумение за сътрудничество между дирекциите „Социално подпомагане”, болниците с родилни отделения в областта, доставчиците на услуги за подкрепа на деца и семейства, неправителствени организации и ОКМД, като всички те имаха свои представители по време на работните разговори.

Сферите на сътрудничество обхващат предоставяне на навременна, професионална и ефективна подкрепа на жени, заявили желание да изоставят бебето след раждането и подкрепа на бебета с тежки заболявания и увреждания и техните семейства.

По време на срещата всички участници изразиха мнението си по конкретните си ангажименти според проекта на Споразумението. През месец октомври 2015 предстои те да представят своите писмени становища, предложения и коментари по текста на документа, след което той да бъде подписан.

 

Снимки

Кръгла маса за деинституционализацията се проведе в СливенКръгла маса за деинституционализацията се проведе в Сливенработна среща, организирана от Областна администрация Сливенработна среща, организирана от Областна администрация Сливен