Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздравление за Деня на независимостта – 22 септември

22 септември 2015 08:10,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 742
Димитър Сяров - областен управител на област Сливен

Уважаеми съграждани,

 

От година на година, датата 22 септември 1908 година се утвърждава все повече като знаменателна и незабравима в българския исторически календар, но, вярвам, и в съзнанието ни на българи – като Ден на независимостта.

Нека по повод на годишнината от тази дата, за пореден път да отдадем почит към управлението на страната, което в онези години на възход на нацията даде воля на укрепващия свободен български дух и с един решителен акт обяви пред света, че България е свободна и независима държава, равноправна на другите европейски страни и народи. Издигна висок исторически връх, увенчан с победния завършек на дълголетни борби на себеотрицание и саможертва.

От това събитие извървяхме много път, преминахме през много изпитания, но смисълът на обявяването на Независимостта остана и ще остане изключително важен жалон в най-новата ни история – символ на суверенитета и териториалната цялост на българската държава. Днес, когато сме равноправни членове на една общност от приятелски държави със споделени ценности, сме най-близко до целта, провъзгласена на 22 септември 1908 година. Опирайки се на собствените си на силите на тази общност!

Да си пожелаем да продължим да работим непоколебимо за просъществуването на България като демократична държава на свободни граждани!

 

Димитър Сяров,

Областен управител

на област Сливен