Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дискутира се изготвянето на здравна карта за Сливенска област

25 септември 2015 17:04,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 753
Дискутира се изготвянето на здравна карта за Сливенска област

На 25.09.2015 г. в Сливен се проведе дискусионна среща, свързана с издадената от министъра на здравеопазването Заповед за сформиране на Комисия за изработване на областни здравни карти. Срещата бе организирана от Национална пациентска организация (НПО) и сдружение „Жажда за живот“. Участие в срещата взеха представители на Областна администрация Сливен, Районна здравноосигурителна каса, Комисията за защита от дискриминация, неправителствени организации и други заинтересовани страни.

След като организаторите откриха срещата и изразиха своите очаквания относно нейното провеждане, д-р Василев от РЗОК разясни основните насоки, в които според него трябва да се правят реформи и да се търси начин за оптимизиране на здравните услуги в региона. Заместник областният управител Веска Вълчева увери, че всичко, което трябва да се направи в името на подобряването на здравния статус на хората в област Сливен, в това число и на тези, живеещи в по-малките населени места, ще бъде направено – сега и с помощта на този нов инструмент – Областната здравна карта, която всяка област на България ще трябва да представи в определен от здравния министър срок.

Дискутирани бяха определени трудности, които срещат страните, предлагащи и получаващи здравни услуги. Обсъдени бяха и специфичните потребности на региона и създадената от това необходимост от подробното им описване в новата здравна карта.

Антония Сивева, главен експерт в Областна администрация Сливен, изрази увереност в качественото и навременно изготвяне на Областна здравна карта за Сливенския регион, позовавайки се и на дългогодишния опит на администрацията в разработването на стратегически документи.

Предстои сформирането на Комисия за изработването на Областна здравна карта, която ще бъде създадена към Областния управител, за да разработи документа, включващ конкретните особености и нужди на гражданите в региона.

Снимки

Дискутира се изготвянето на здравна карта за Сливенска област