Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екскурзия до вр. Шипка

27 септември 2015 18:18,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 2302
екскурзия

На 26 септември ученици от VI и VII клас участваха в еднодневна екскурзия до връх Шипка по покана на Дирекцията на Природен парк „Българка“. За съжаление, гъстата мъгла не ни позволи да направим преход по туристически маршрут и да се запознаем отблизо с богатството на растителния и животинския свят в района. Но успяхме да се изкачим на връх Шипка и да разгледаме паметника и експозицията – важна част от културно-историческото ни наследство. Организаторите бяха предвидили игри и кратка беседа, с която да представят пред учениците Природен парк „Българка“ като една от важните защитени територии в България.

Храм-паметникът „Рождество Христово“ в град Шипка бе следващата спирка от екскурзията ни. Останахме запленени от красотата на стенописите и архитектурата на храма.

На връщане посетихме тракийската гробница в град Казанлък, където имахме възможност да научим интересни факти за траките и да видим с очите си както мястото на оригиналната гробница, така и копието, изградено за посетителите.

Денят беше вълнуващ и изпълнен с приятни емоции за всички участници в екскурзията. Благодарим на организаторите и домакините от ДПП „Българка“!

Снимки

екскурзияекскурзияекскурзияекскурзияекскурзия