Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кандидатът за кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев се ангажира да помага за решаването на проблемите с водата

06 октомври 2015 14:11, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1650
Стефан Радев

На среща във ВиК – Сливен, Стефан Радев –кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен, обсъди проблемите на дружеството с управителя Севдалин Рашев. Положителна тенденция, която отчете Рашев, е по-добрата събираемост на задълженията през последните месеци от абонатите и намаляване на задлъжнялостта на дружеството към трети страни. Обсъдиха се добри практики и се зароди идеята да се създаде център по събиране на закъснели плащания. Добрата събираемост от своя страна ще доведе до възможността да се помисли за социални стимулиране на служителите, работно облекло и предпазни средства.

На срещата със Стефан Радев бяха обсъдени затрудненията, които дружеството среща в комуникацията с Общината. В резултат на това в момента Пречиствателната станция за отпадни води няма договор за ползване и дружеството не може да ползва съоръжението.

Друга пречка е свързана с изграждане на ограда на пречиствателната станция, която е включена в капиталовата програма, но парите години наред потъват.

Севдалин Рашев изтъкна, че поради липса на договор с Общината за ползване не могат да се поддържат обезводнителната и калоуплътнителната инсталации.

Стефан Радев коментира, че целта на съвместните усилия е да се привлекат повече европейски средства за ВиК сектора в Сливен. Позитивният резултат за сливналии ще е да се намалят авариите, които са ежедневие за гражданите, както и липсата на вода, което е сериозен проблем от години.