Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров посети Твърдица на Петковден

14 октомври 2015 17:26,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 868
Областният управител Димитър Сяров посети Твърдица на Петковден

На 14.10.2015 г. областният управител Димитър Сяров уважи поканата на Община Твърдица за участие в официалното честване на празника на града. С церемония по издигане на знамената пред сградата на общината започнаха честванията на 14 октомври. След поздравителни слова и поднасяна на венци и цветя пред паметника на Майка Твърдица, официалните гости, общинските съветници, общински служители, граждани и гости на Твърдица, се отправиха към читалището, където се проведе традиционната Тържествена сесия на Общински съвет Твърдица по случай празника на града.

Областният управител Димитър Сяров награди удостоеният с „Почетен гражданин на Твърдица“ Петко Петков – за принос в сферата на инвестициите и предприемачеството, след което връчи почетен плакет на Община Твърдица на Георги Милчев – за проявяваната всеотдайност към неговите съграждани.

Състезателна писта да носи името „Тодор Славов“ в памет на загиналия край Твърдица млад автомобилист, бе другото решение, взето единодушно от общинските съветници по време на празничната сесия.

Тази година празничните прояви на Община Твърдица по случай Петковден се проведоха в продължение на няколко дни, през които жителите и гостите на града имаха възможност да се включат и да наблюдават състезание „Най-бърз дървосекач“, забавления за най-малките, лекоатлетически крос, стрийтбол, светлинно шоу, концертни програми на самодейни състави. Участие в празничните прояви взе и Националната гвардейска част – Представителен оркестър и ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

Празничните прояви бяха уважени от народните представители Мария Белова и Петър Петров, областният управител Димитър Сяров, общественици и културни дейци от града и региона, както и от чуждестранни гости, пристигнали специално за празника на Твърдица.

Снимки

Петковден в ТвърдицаПетковден в ТвърдицаПетковден в ТвърдицаПетковден в ТвърдицаПетковден в ТвърдицаПетковден в Твърдица