Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в Сливен

17 октомври 2015 14:51,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 943
Областният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в Сливен

На 17.10.2015 г. в препълнената зала „Зора“ се проведе тържествената церемония, с която завършващите студенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив (ВУАРР), Филиал Сливен, получиха своите дипломи.

Официални гости на събитието бяха областният управител Димитър Сяров и заместник-ректорът на ВУАРР Пловдив – проф. д-р Марияна Иванова, както и ръководители и преподаватели в сливенския филиал на висшето учебно заведение.

„Поздравявам всички завършващи за това, че са решили да поемат пътя на знанието и образованието и са го извървели с труд и постоянство до край! Един от най-важните фактори за добра реализация в нашето съвремие е образованието. Днес то се възпитава. Ето защо трябва да сте признателни на своите семейства, че са ви дали този пример или дори само че са ви насърчили в това да се обучавате, да развивате потенциала си и от днес да търсите една още по-добра реализация. Поздравявам ви за индивидуалния успех на всеки от вас и на вашите преподаватели и ви желая много късмет!“, поздрави областният управител Димитър Сяров.

В академичното си слово, проф. д-р Марияна Иванова също изказа искрените си пожелания към завършващите магистри и бакалаври: „Пожелавам на всички вас, вървейки по своя собствен път със знанията и уменията, получени във ВУАРР, смело да доказвате, че сте достойни да отстоявате мечтите си! Имайте куража като истински възпитаници на нашето висше училище, да се стремите да реализирате и най-смелите си идеи!“.

Към студентите се обърнаха и техните преподаватели от филиала в Сливен, както и студентите-златни медалисти на Випуск 2015 – Милка Дичева за магистрите и Светослав Атанасов – за бакалаврите. Те двамата, както и останалите отличници-медалисти, получиха своите дипломи и медали лично от областния управител, който сподели удовлетвореността си от това, че всички тези перспективни млади хора са избрали да се обучават, оставайки в Сливенска област и избирайки актуалните специалности, предлагани от ВУАРР в града. Дипломираните в Сливен за тази година са 176 бакалаври и 37 магистри.

ВУАРР е сред малкото български висши училища, издаващи безплатно на всички свои дипломиращи се студенти Европейско дипломно приложение на английски език, съгласно Европейската система за натрупване и трансфер на кредити, одобрено от Министерството на образованието и науката.

През тази академична година, ВУАРР разкри прием по още две нови специалности – бакалавър „Счетоводство“ и магистър по „Здравен мениджмънт“.

Снимки

Областният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в СливенОбластният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в СливенОбластният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в СливенСлово от Милка ДичеваСлово от Светослав АтанасовОбластният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в СливенОбластният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в СливенОбластният управител  Димитър Сяров връчи дипломите на отличниците-медалисти на ВУАРР в Сливен