Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тържествено заседание на Общински съвет Сливен се проведе в навечерието на Димитровден

23 октомври 2015 12:43,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 871
Снимка

На 23.10.2015 г. в Държавен куклен театър - Сливен се проведе тържествена сесия на Общински съвет Сливен.

Сред официалните гости бяха Н. В. Пр. Сливенският митрополит Иоаникий, народни представители от Сливенски район, заместник областният управител Камен Костов, изпълняващият длъжността кмет на Община Сливен Румен Андонов, почетни граждани, гости и др.

В приветствието си заместник областният управител поздрави общинските съветници за работата, която са свършили през последните четири години и пожела успех в бъдещите начинания на следващите избраници. Той призова сливенци към активна гражданска позиция, защото гражданите са будната съвест на институциите. Г-н Костов използва случая да изкаже пожеланията си по повод предстоящия празник на Сливен – Димитровден. Той връчи поздравителен адрес от областния управител Димитър Сяров на председателя на Общински съвет – Сливен.

По време на тържествената сесия бяха обявени имената на удостоените със звание „Почетен гражданин на град Сливен и общината 2015“. Румен Андонов връчи почетен знак с лента, значка, диплом и карта на следните изтъкнати личности: Димитър Пехливанов и Николай Рохов – многократни шампиони в боксови турнири в страната и чужбина; Атанас Атанасов – актьор, режисьор и преподавател в НАТФИЗ, за особени заслуги в театралното изкуство и културата; Атанас Скатов – алпинист, за проявен героизъм и популяризиране името на Сливен; Желяз Кондев – издател и творец, за заслуги в обществения и културен живот на града.

С плакет на общината бяха удостоени още: Ефимия Павлова – директор и художествен ръководител на Държавен куклен театър – Сливен; Илия Костов – сценарист и режисьор; Светослав Милев – скулптор и дългогодишен директор на ХГ „Д.Добрович“.

Със значка за принос в социалната сфера беше отличена Илиана Славова – директор на Дом за стари хора, за принос в социалната сфера. Значка и парична награда получи и Божидар Андреев – носител на титлата от Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст в Литва.

Снимки

Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10