Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенската търговско-промишлена палата отбеляза 120-годишнината от създаването на българските палати

23 октомври 2015 16:52,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 673
Снимка

На 23.10.2015 г. заместник областният управител Камен Костов беше гост на тържествата, с които Сливенската търговско-промишлена палата и Националният музей на текстилната индустрия отпразнуваха 120-годишнината от създаването на търговските палати в България.

Проявите започнаха с полагане на венци и цветя пред паметника на Добри Желязков – Фабрикаджията, с което бяха отбелязани 150 години от кончината на създателя на първата фабрика на Балканите.

По-късно в Националния музей на текстилната индустрия се проведе Юбилейна среща „120 години Българска търговско-промишлена палата“. В приветствието си към присъстващите заместник областният управител каза, че това е една внушителна годишнина, която показва много постижения, но и поражда все повече очаквания за възраждане и развитие - особено на местната икономика. По думите му, от държавата, местната власт и организации като търговско-промишлените палати зависи да се случи промяната към по-добро социално-икономическо бъдеще. Г-н Костов заяви готовността на институцията, която представлява, за оказване на подкрепа в името на икономическото възраждане на област Сливен.

Срещата откри Кольо Колев – председател на СлТПП. Документи за фабриката на Добри Желязков в Сливен бяха представени от Националната библиотека в София, а от Факултет и Колеж – Сливен изнесоха презентация „Пламъкът на ръцете – една ретроспекция на 180 г.“. Презентации за ролята на професионалното образование направиха от ПГТТ „Д. Желязков“ – Сливен, а от Националния политехнически музей – София представиха връзката между културното наследство, съхранено в музеите, и индустрията в България. От Регионалния център за икономическо развитие – Сливен също участваха с презентация.

Срещата завърши с пресконференция на Цветан Симеонов – председател на БТПП и Кольо Колев – председател на СлТПП.

БТПП, чрез своите 28 регионални палати, е неправителствена организация, която подкрепя, насърчава и представлява интересите на своите членове и допринася за развитието на международното икономическо сътрудничество. Основава се на принципите на доброволно членство, автономия и самофинансиране и се стреми да установи етични и социално отговорни отношения в бизнеса. Предлага широка гама от услуги.

Снимки

Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6