Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейско първенство по волейбол

28 октомври 2015 15:51,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 1996
първенство

Лицето на едно момиче грееше от телевизионните екрани и от новинарските сайтове, отразяващи европейското първенство по волейбол за мъже, което се проведе от 9 до 18 октомври т.г. в зала „Арена Армеец” в София. Благовеста Панкова, ученичка от XI „а” клас на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” бе неизменно в тази зала, за да подкрепи любимия отбор в най-важните му срещи.

Ето какво споделя Благовеста за своето преживяване: „Откога се е, мила моя майно льо, зора зазорила...” – се пее в стара българска песен за юнаци от времето, когато като тъмен облак османизмът покрива българското небе за 5 века. Било ли е, не е ли... Юнакът не е просто сила, а сила, преплетена с благородство, с висок дух. Юнакът от приказките убива ламята. Юнакът от стиховете на Ботев загива за свободата. Историята ни е изпъстрена с юнаци. Но не тези, които се бият в гърдите, пият и пеят в кръчмите – някога и сега. Не са юнаци нито „меките китки”, стигнали високо в изкуството, нито спортистите, погнали кариерата си, без да поглеждат към националните ни отбори, където се защитава българската чест. Волейболът е спорт за интелигентни и възпитани хора, каквито са момчетата от националния отбор. Те превърнаха тези десет дни в един невероятен спомен и едно невероятно приключение. Емоцията, която ни облада, беше неповторима и незабравими. Успяха да си извоюват място в сърцата ни, което е по-важно от един медал. Страхотен отбор имаме! Думите тук ще бъдат излишни, затова за финал ще кажа, че победите ни карат да израстваме, а моментите когато се спъваме, но се изправяме - по-силни! Миговете в залата с любимия отбор ще останат незабравими за мен” .

Освен снимките, които събрахме от различни източници и емоционалните думи на Благовеста, следва да допълним, че тя е отлична ученичка, че от всички предмети най-много обича историята и заради това е председател на училищния клуб „Памет”, а любителите на танцовото изкуство вероятно я познават от изявите на младежкия ансамбъл за народни танци „Браво”.

 

Снимки

първенствопървенствопървенствопървенствопървенствопървенство