Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветя на гроба на Стефан Панаретов от областния управител и признателните сливенци

02 ноември 2015 12:56,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 624
Снимка

На 21.10.2015 г. служители от Посолството на Република България във Вашингтон поднесоха цветя на гроба на Стефан Панаретов - първият дипломат на България в САЩ и член на Българската академия на науките.

Поднасянето на цветя бе осъществено от името на областния управител на област Сливен Димитър Сяров, сливенската общественост, както и от името на мисията ни във Вашингтон.

Така областният управител Димитър Сяров продължава традицията, установена от предшествениците му да се отдава заслужена почит към дейността на нашия съгражданин като дипломат, учен, общественик и спомоществовател.

На 19 октомври 2015 г. се навършиха 84 години от смъртта на родения в Сливен български дипломат, посветил значителна част от живота си на развитието на двустранните отношения между България и Съединените щати. Стефан Панаретов е погребан на 21 октомври 1931 г. в гробището „Рок Крийк“, Вашингтон, окръг Колумбия.

Г-н Сяров изразява своята благодарност към г-жа Елена Поптодорова – извънреден и пълномощен посланик на Република България в САЩ, и към г-н Чавдар Жечев - директор на Дирекция „Америка“ в Министерство на външните работи за оказаното съдействие.