Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коста Каранашев встъпи в длъжност като кмет на община Котел

05 ноември 2015 16:44, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 2018
---

Kметът на община Котел Коста Каранашев официално встъпи в длъжност. На тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет-Котел той положи клетва, заедно с общинските съветници и кметовете на кметства.

В своето обръщение към присъстващите Каранашев заяви, че ще работи в полза на жителите на Котел. "Благодаря за категоричния вот, който получихме в община Котел. Ще вложим цялата си енергия, познания и контакт, за да може Котел да възвърне старата слава, която имаше навремето - на едно проспериращо населено място, с будни, интелигентни и съвременни хора", каза той.

На церемонията по конституирането на общинския съвет в Котел присъстваха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител Димитър Сяров и зам. - областният управител Камен Костов.

Министър Десислава Танева заяви, че нейното послание към новоизбраните кметове и общински съветници е да бъдат отговорни към своите избиратели и да положат максимални усилия, за да решат техните проблеми. "Аз съм тук, за да покажа на всички котленци, че кметът на общината и управляващото мнозинство в Общински съвет - Котел може да разчита изцяло на моята подкрепа и на подкрепата на правителството. Празникът от победата трябва да е кратък, защото всичко останало е работа и оправдаване на доверието на - четири години, всеки ден, в името на хората и за хората.", каза тя.

Областният управител Димитър Сяров от своя страна заяви: "Кредитът на доверие е най-ценното нещо. Пожелавам да работите така, че да го оправдаете и след 4 години да сте доволни от това, което сте направили".

На своето първо заседание общинските съветници избраха и председател на местния парламент в Котел – досегашният председател Христина Чолакова. Тя беше единствената кандидатура, издигната от ГЕРБ, и беше избрана единодушно с 21 гласа. Никоя от другите партии, представени в местния парламент, не издигна своя кандидат за председател.

На местните избори 2015 г. ПП ГЕРБ постигна най-добър резултат в историята на демокрацията в община Котел. Припомням, че кандидатът на ГЕРБ Коста Каранашев спечели изборите на първи тур с 53.67% от вота на избирателите и ГЕРБ има абсолютно мнозинство в Общинския съвет.

Снимки

------