Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В община Твърдица клетва положиха новоизбраният Общински съвет, общински кмет и кметове на населени места

10 ноември 2015 09:38,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 1091
Конституиране Твърдица

На 9 ноември 2015 г. в малката зала на читалище „Св. св. Кирил и Методи 1914“ в гр. Твърдица, клетва положиха новоизбраните общински съветници с мандат 2015-2019 г., общински кмет и кметове на кметства на територията на община Твърдица.

На събитието присъстваха народните представители Мария Белова и Галя Захариева, областният управител Димитър Сяров, заместник областният управител Камен Костов, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и главният юрисконсулт на институцията – Валя Радева.

Заседанието откри областният управител Димитър Сяров, който пожела успех на всички, дали клетва да работят в полза на гражданите на община Твърдица. На общинския кмет пожела през своя втори мандат да продължава да работи усърдно и да развива активно своите планове, свързани с развитието на града и общината.

Кметът Атанас Атанасов заяви, че през този мандат има увереността и силата, заедно с екипа си, да постигне много повече в своята работа. Той благодари за гласуваното му доверие по време на местните избори и увери, че ще направи всичко възможно, за да подобри още средата на живот в населените места на община Твърдица.

Г-жа Даниела Георгиева, председател на Общинска избирателна комисия – Твърдица, връчи удостоверенията и поздрави новоизбраните кметове и общински съветници.

Под ръководството на най-възрастният общински съветник г-н Иван Жабов, каквото е условието за провеждане според Закона за местната власт и местното самоуправление, се проведе първото заседание на Общински съвет-Твърдица с мандат 2015-2019 година. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет Твърдица, с 13 от гласовете на седемнайсетте общински съветници, бе избран Валентин Лазаров.

В края на заседанието беше избрана комисия, която започва работа по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Снимки

Конституиране ТвърдицаКонституиране Твърдица - председател на ОИККонституиране Твърдица - Атанас АтанасовКонституиране Твърдица - Иван ЖабовКонституиране Твърдица - Валентин Лазаров