Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съвет-Сливен, новоизбраният общински кмет и кметове на населени места в община Сливен встъпиха в длъжност

10 ноември 2015 16:36,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 973
Конституиране - Сливен

На 10 ноември 2015 г. в сливенската зала „Май“, клетва положиха новоизбраните общински съветници с мандат 2015-2019 г., новият кмет на общината – Стефан Радев и кметовете на кметства на територията на община Сливен.

На събитието присъстваха министър Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Галя Захариева, Иван Славов, Таско Ерменков и Янко Янков, областният управител Димитър Сяров, заместник областният управител Камен Костов, главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов и главният юрисконсулт на институцията – Валя Радева.

Заседанието откри областният управител Димитър Сяров, който поздрави Стефан Радев за успеха на местните избори, пожелавайки на него, на членовете на ОбС-Сливен и на кметовете на кметства за мандат 2015-2019 г. успех през следващите четири години, в които да бъде оправдано доверието на избирателите. Според областния управител това е една дългоочаквана промяна, която със сигурност ще доведе общината до позитивни последствия.

Стефан Радев благодари за доверието и за възможността, която е получил. Той заяви, че най-важното нещо, което е на дневен ред пред него като кмет, е да свика работна среща с директорите на училища в общината, за да се набележат и да започнат да се изпълняват основни мерки за повишаване на сигурността в учебните заведения. Друга важна за новоизбрания кмет задача е ревизирането на общинските финанси, което да даде ясна представа за състоянието на бюджета и да се вземат ясни решения как да се планират следващите няколко бюджетни години.

Министър Десислава Танева също поздрави новоизбрания кмет,общинските съветници и кметовете на населени места, като засвидетелства своята подкрепа, както и тази на народните представители, които са в готовност да подкрепят всяка важна крачка в посока подобряването на икономиката и цялостното развитие на община Сливен.

Г-жа Росица Тодорова, председател на Общинска избирателна комисия – Сливен, връчи удостоверенията и поздрави новоизбраните кметове и общински съветници. Тя им пожела с общи усилия да превърнат общината место, на което младите хора да искат да се завръщат.

Под ръководството на най-възрастният общински съветник Илия Стоев, каквото е условието за провеждане според Закона за местното самоуправление и местната администрация, се проведе първото заседание на Общински съвет-Сливен с мандат 2015-2019 година. След тайно гласуване за председател на Общинския съвет Сливен, с 30 от гласовете на общо четиридесет общински съветници, бе избран Димитър Митев.

В края на заседанието под ръководството на новия председател на Общински съвет-Сливен, беше избрана временна комисия по изготвянето на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Снимки

Конституиране - СливенКонституиране - СливенКонституиране - СливенКонституиране - Сливен, комисия по избора на председател на ОбСНовоизбраният председател на ОбС-Сливен Димитър Митев