Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Привличането на инвестиции е приоритет за Община Сливен

11 ноември 2015 21:20,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 860

„Приоритетите на новото ръководство на Община Сливен са свързани с решаването на належащите проблеми и привличането на инвестиции“, каза в интервю за телевизия „Европа“ кметът на Сливен Стефан Радев.

Той заяви, че разчита на професионалистите, които работят в Общината и на неговия екип, който да въведе по-бързо темпо и енергия в управлението на публичните финанси и работата по европейски проекти.

„За съжаление, новините за финансовото състояние на общината не са добри. То е меко казано тежко. Имаме около 15 милиона просрочени задължения. На първо време ще инициираме финансова ревизия, за да знаем каква е базата и да намерим пътища за планиране за следващи бюджетни години и стратегия за работа“.

Кметът информира, че в петък свиква среща с всички директори на общински и държавни училища, на която ще се анализира досегашното състояние на охраната и ще се набележат мерки за повишаване сигурността на децата в училище. Стефан Радев призова гражданите да бъдат активни и да се обръщат към органите на реда при трудни ситуации, защото навременната намеса може да предотврати трагедии, подобни на тази в едно от сливенските училища преди дни. Той подчерта, че общинското ръководство има планове за изграждане на система за видеонаблюдение не само в града, а и по селата, което ще помогне за намаляване на битовата престъпност.

Кметът подчерта, че в Сливен има много проблеми за решаване. Сред тях са довършването на водния цикъл на града, въвеждането на интегриран градски транспорт, решаване на проблеми с ключови инфраструктурни обекти, сред които кръстовището на „Розова градина“.

„Има квартали, които в момента нямат градски транспорт и сме поели ангажимент да осигурим автобусни линии така, че всеки да ползва градски транспорт. По време на предизборната кампания се срещнах с родители на деца с увреждания, които поискаха закупуването на специализиран микробус. Поел съм ангажимент общината да го закупи“, каза Стефан Радев.

Той отново сподели очакванията си за ползотворен и конструктивен диалог между общинската администрация и новоизбрания общински съвет. Радев определи като положителен знак първото гласуване на новия местен парламент, при което с голямо мнозинство за председател беше избран Димитър Митев.