» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Председателят на Народното събрание, областният управител и кметът на Сливен се срещнаха с млади възрожденци

16 November 2015 17:32,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 740
Млади възрожденци

На 16 ноември 2015 г. в Сливен над хиляда деца от цялата област представиха дейността на своите училищни клубове „Млади възрожденци“ пред председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители Галя Захариева и Мария Белова, областния управител Димитър Сяров, кмета на община Сливен Стефан Радев, председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски Васил Василев, началника на Регионален инспекторат по образование д-р Бисерка Михалева, представители на институции, родители, граждани и гости на гр. Сливен.

Деца от всички градове и села в област Сливен се изявиха, представяйки своя клуб и неговите бъдещи планове за дейности, съхраняващи традициите и припомнящи славната история и смелите герои на родината. Сливенска област към момента е единствената в България, която има учреден клуб във всяко училище, както и в две детски градини – общо 74 клуба. Учениците не скриха своята гордост от това, че са българи и че изучават и разпространяват традициите на народа си. Те споделиха с официалните гости, че имат все повече съмишленици сред своите съученици и участват и организират все повече прояви, свързани със запазването на българщината.

Гостите с нескрита радост поздравиха родолюбивите деца. Г-жа Цачева изрази вълнението си, че толкова млади българи пресъздават славната българска история.

Кметът на Сливен Стефан Радев също използва възможността да поздрави будните ученици, като припомни, че сливенският край винаги е раждал патриоти и духовно богати личности. Той определи това събитие като едно естествено продължение на традициите, които Градът на стоте войводи има и пази.

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ Васил Василев също изказа възхищението си от това, че в областта има толкова много подрастващи, милеещи за българщината и запазването на традициите. Той благодари на децата и ги призова да останат все така любознателни и осъзнати българи.

В знак на признателност за подкрепата на развитието на местните клубове, Васил Василев връчи грамоти и златни медали с образа на Васил Левски на началника на РИО – Сливен д-р Бисерка Михалева, Кристиана Добрева-Станкова – служител в РИО – Сливен и Дора Ескидарова – председател на сливенския общински комитет „Васил Левски“.

Photos

Млади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциМлади възрожденциОфициалните гости на събитието