Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Център за майчино и детско здраве - Сливен към МЦ "Д-р Г. В. Миркович" и РЗИ – Сливен със семинар на тема: "Кърмене и захранване"

24 ноември 2015 15:55,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 772

Център за майчино и детско здраве - Сливен към МЦ "Д-р Г. В. Миркович" и РЗИ – Сливен организират семинар на тема: "Кърмене и захранване". Лектори на семинара са доц. д-р Миглена Георгиева и доц. д-р Ружа Панчева, съобщи Лилка Колева, ръководител на центъра.

Днешната среща ще се състои от 17 часа в Хотел Парк Централ. Поканени са общопрактикуващи лекари и педиатри от Сливен и Нова Загора, както и представители от детски ясли и детска млечна кухня. На семинара са поканени още лекари от ННО към МБАЛ "Д-р Иван Селимински", Звено "Майка и бебе" към Комплекс за социални услуги, Център за психологическа подкрепа на деца и семейства, както и представители на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Доц. д-р Миглена Георгиева е педиатър и детски гастроентеролог. Ръководител на II детска клиника в МБАЛ "Св. Марина" Варна, с научни разработки в областта на заболяванията на горния храносмилателен тракт, хеликобактер инфекция, чернодробна патология, хранителна алергия, приложение на пробиотиците и други.

Доц. д-р Ружа Панчева е педиатър и преподавател в Катедрата по хигиена към МУ-Варна. Създател е на училището по кърмене във Варна към Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" и на ел.страница на варненските консултанти по кърмене.