Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен в подготовка на коледната си украса

27 ноември 2015 16:43,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 748

С нова коледна украса и обновени елементи ще засияе Сливен тази година за празниците. Над 300 нови светлинни елементи са вече поставени по главната улица и в Попската градина, като амбицията на общината е празничният облик на града да става все по-модерен, съобщи инж. Калин Минчев, гл. експерт в община Сливен. След като бъдат изцяло монтирани, светлините на коледната украса ще бъдат включени поетапно.

Светещите елементи и фигури, които от няколко години създават празнична атмосфера в града са вече сложени по пешеходната зона, фасадите на ДТ „Стефан Киров”, НТС и община Сливен. През тази седмица е поставена закупената през миналата година украса на пл. „Хаджи Димитър”, както и на стълбовете по улицата, намираща се западно от сградата на общината и съдебната палата. Звезди, снежинки и цветни глобуси са монтирани по пешеходната зона в района на пътен възел Розова градина, а светлинни транспаранти и елементи ще озаряват главните булеварди и улици в града. Коледна украса традиционно ще краси още кръговите кръстовища, като вече са издигнати стринговите елхи на кръстовищата до зала „Васил Левски” и магазин „Тернопол”.

Коледните светлини на Сливен ще бъдат запалени в началото на декември. В понеделник пред сградата на общината ще бъде поставена коледната елха, която официално ще огрее центъра на града след две седмици.