Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Веска Вълчева присъства на откриването на фотоизложбата „Венеция се оглежда“

04 декември 2015 17:45,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 715
Фотоизложбата „Венеция се оглежда“

На 4 декември 2015 г. в галерия „Добрович“ в Сливен беше открита изложба, която се поставя за първи път в България. Гости на откриването бяха Луиджина Педди, директор на Италианския културен институт в София, заместник областният управител Веска Вълчева, заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова, общественици, граждани и гости на града.

Директорът на Художествена галерия „Димитър Добрович“ Даниела Ненчева благодари на присъстващите за интереса към фотографиите, след което Луиджина Педди разкри повече за снимките и техния автор.

Приветствие към присъстващите отправи и г-жа Вълчева, която изрази радостта си от това, че именно гражданите на Сливен са първите, които ще могат да се насладят и да се вдъхновят от тези прекрасни творби. Тя изрази увереността си в това, че изложбата заслужено ще има висока посещаемост и благодари на г-жа Педди за доброто сътрудничество с местната галерия.

Фотографиите в галерия „Добрович“ са 40 на брой и са част от колекция от над 1000 снимки, реализирани между 2004 и 2006г. Те представят една непозната Венеция, ефимерна и едновременно вечна, която се оглежда в стъклата на собствените си прозорци. Куполи, дървета, камбани, колони, облаци, статуи и комини изкачат от прозорците на къщи и дворци, приемайки необичайни форми. Авторът Рикардо Дзиполи е роден в Прато, Италия през 1952 г. Дипломира се през 1975 г. в университета във Венеция, със специалност Персийски език и литература. Първата му самостоятелна изложба е в Института за съвременно изкуство в Лондон през октомври 1976 година, по-късно показва свои творби в 14-тото биенале за съвременно изкуство в Сао Пауло, Бразилия. Оттогава са организирани множество изложби с негови фотографии в Италия, Австрия, Иран и други държави.

Снимки

Фотоизложбата „Венеция се оглежда“