Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков инициира работна среща за строителните дейности на полигона "Ново село"

05 март 2010 15:51,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1294
среща

На 5 март 2010 г от 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация - Сливен се проведе работна среща, във връзка с инициативата на областния управител г-н Марин Кавръков за обсъждането, изпълнението на строителните дейности на полигон „Ново село” да бъде възложено на фирми от област Сливен.

От Областна администрация в срещата взеха участие г-н Марин Кавръков-областен управител на Сливенска област; заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров.

В срещата от страна на немската фирма „Билфингер Бергер” участваха г-н Дитер Шулц програмен координатор по проект „Ново село”, г-н Райнер Вайдерхаупт търговски директор, г-н Димитър Кънев офертен отдел, г-н Иво Димитров.

От българска страна участваха представители на 62 строителни фирми от региона и такива с предмет на дейност търговия със строителни материали.

Целта на срещата е осъществяване на преки контакти и договаряне за изпълнение на планираните дейности.

„Инициирам тази среща, защото не съм удовлетворен от строителните дейности по полигона „Ново село”. Това е един голям инвестиционен проект, който е шанс за местната общност и местния бизнес. Започнахме с големи надежди, очаквахме гражданите и фирмите да бъдат ангажирани в строителството на полигона.

Искам договарянето на строителните дейности от сега нататък да става тук в Сливен.

Моята официална позиция е, че не е допустимо в условията на финансова криза да има между фирмени неплащания. Призовавам Ви до месец да си изясните финансовите недоразумения и задължения. Аз Ви обещавам, че ще запозная с проблема министерството на отбраната и ще съдействам пред държавните институции. Съветът ми към вас е да работите с точен договор и да се спазва българското законодателство”- каза областния управител г-н Марин Кавръков пред участниците в срещата.

Представена бе презентация за дейността на немската фирма Билфингър Бергер, представени бяха големите реализирани проекти от фирмата в Европа и на други континенти..Фирмата е с богата строителна история в, която работят около 60 000 работници по целия свят.

Строителството на обекта „Ново село” трябваше да стартира през 2008 г., а реално дейностите са започнали през лятото на 2009 г. Крайният срок за приключване на строителните дейности и предаването на обекта е март 2011 г. В него ще бъдат инвестирани 40 милиона лева.

В момента тече тръжна процедура за набиране на оферти на фирми, с които ще бъдат сключени договори за строителство. Процедурата е прозрачна и ще се премине през три етапа.

В първият етап ще се съберат оферти от фирми подизпълнителни. Ще се изготвят задания за всяка една група от дейности- изкопни работи, структурни стомани и метални работи, зидарство, външно измазване и боядисване, преградни стени сухо строителство, стенни и подови облицовки, врати и прозорци, вътрешна мебелировка и оборудване, кухненско оборудване, комуникационни работи, механични работи – ВиК и ОВК, електрични дейности, външни съоръжения и др.

На вторият етап след преглеждането на офертите ще се поканят избраните фирми за представяне на допълнителните условия от немската строителна фирма и ангажиментите, които поставя американското правителство

Едва след като фирмите отговорят на определените условия с тях ще се сключат директно договори за изпълнение.

При строителните дейности няма да се прави компромис с качествения контрол, с безопасните условия на труд, всички използвани материали трябва да са включени в регистъра на материали. Всеки един от работниците ще бъде проучен от ДАНС в предвид естеството на обекта.

Със стартирането строителството на Лот 2 на магистрала Тракия и строителството на полигона „Ново село” със сигурност ще се промени конюнктурата на трудовия пазар в област Сливен. Изтъкнато бе, че в рамките на правомощията си областният управител г-н Марин Кавръков е предприел срещи с бюрата по труда за картотекиране на свободната работна ръка съобразно квалификацията и нуждите от подходящо професионално обучение.

 

Публикуваме адреса на фирмата за директен контакт с нея:

Билфингър Бергер – АГ- Германия

гр. София, 1000

пл. „Света Неделя” № 16, ет. 3

Фирмата има и пощенска кутия:

Билфингър Бергер – АГ- Германия

гр. Сливен, 8800

№ 207

Снимки

срещасрещасреща