Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният координационен механизъм по деинституционализация разгледа първия конкретен казус

16 декември 2015 16:33,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 853
Снимка 1

На 16.12.2015 г. се проведе заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация, на което беше разгледан първия конкретен казус на дете в риск. Заседанието беше свикано по искане на Марлена Данева – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен.

Участваха заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, Елена Петкова - експерт „Детски политики“ към „Надежда и домове за децата - клон България” и членовете на координационния механизъм. На заседанието беше поканен и кметът на населеното място, на територията на което е конкретният случай.

Социалният работник, занимаващ се с казуса, представи подробно случая на детето. След като бяха изслушани присъстващите, беше решено да се предприемат конкретни действия от страна на институциите, участници в механизма, съгласно техните компетенции, така че детето да бъде отглеждано в семейна среда при подходящи условия.

Областният координационен механизъм по деинституционализация е сформиран на 04.06.2015 г. с подкрепата на организация „Надежда и домове за децата – клон България”. Председателства се от областния управител. Дейността му цели да се осигури ефективно взаимодействие между заинтересованите институции и организации при решаване на конкретни казуси и подкрепа на семейства и деца в риск.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4