Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински съвет Сливен ще заседава на 18 декември 2015 година

17 декември 2015 12:30, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 8 години, брой четения: 798
ObS

Заседание на Общинския съвет ще се състои на 18 декември 2015 година от 9 часа в заседателната зала на община Сливен. В дневния ред на заседанието са включени за разглеждане и решение 55 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници.

 

Както вече по-рано беше обявено от председателя на съвета Димитър Митев, на вниманието на медиите и гражданите на общината, преди всяко заседание основните теми ще бъдат предварително обявявани на пресконференция.

 

В изпълнение на това обещание Димитър Митев и заместниците му Деян Дечев /БСП/ и Кирчо Димитров/ Реформаторски блок/ пред журналисти изложиха основните проблеми, които утре съветниците ще решават: приемането на промяна в бюджета на общината, одобряване на План-сметката за 2016 година за чистотата, промяна в Наредбата за определяне размера на местните данъци, увеличаване сумата, която може да се предоставя на семейство или двойка, живееща на семейни начала за изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие и репродуктивни заболявания от Общинския фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания от 2000 на 3000лв., ще приемат размера на възнагражденията си и други.

 

Според председателя на общинския съвет целта на общото участие в пресконференциите е да се покаже на обществото, че Общинският съвет се състои от представители на различни партии и формации, но те ще вземат заедно отговорни решения по наболели за гражданите въпроси и ще взаимодействат активно за изпълнението им с общинската администрация.

 

Протоколът от заседанието на Общинския съвет на 4 декември е поместен на електронната страница Общински съвет Сливен http://obs.sliven.bg/uploads/files/Protokol_2_2015_12_04.pdf .