Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК-Сливен

21 декември 2015 13:20,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 668
Снимка 1

На 21.12.2015 г. се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК /АВиК/ на обособена територия, обслужвана от „ВиК Сливен“ ООД, водено от заместник областния управител Камен Костов. Председател на Общото събрание на АВиК е областният управител Димитър Сяров, който откри заседанието, а членове са кметовете на общините в областта или упълномощени от съответния общински съвет представители. Участваха кметът на община Твърдица Атанас Атанасов и заместник-кметовете на община Сливен Румен Иванов и на община Нова Загора Маргарит Тодоров.

В дневния ред на заседанието беше приемането на препоръчителна вноска на държавата и общините, съгласно проектобюджет на АВиК за 2016 г. Предложено беше вноската на държавата да бъде 10 000 лв. Приходите от вноски на общините за 2016 г., определени на база вноската на държавата, са 18 571 лв. Дължимите приходи от вноски на общините за 2015 г. са 11 780 лв. С това общата сума от вноски на държавата и общините през 2016 г. ще бъдат 40 351 лв. Предвидени са разходи в размер на 51 971 лв.

Държавата има право на 35 на сто от гласовете в АВиК, а общините разпределят помежду си 65 на сто от гласовете, пропорционално на броя на населението им. На този принцип се изчисляват и дължимите вноски на общините.

Разликата между планираните приходи и разходи през 2016 г. е минус 11 620 лв. Към края на настоящата година по сметката на АВиК има 17 620 лв., а в края на 2016 г. се предвижда да има наличност от 6 000 лв.

Общото събрание на АВиК-Сливен единодушно прие препоръчителната вноска на държавата в бюджета на АВиК за 2016 г. съгласно разработения проектобюджет.

В началото на 2016 г. ще бъде подписан „Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги“ между АВиК и оператора „ВиК Сливен“ ООД. Цели се подобряване на ВиК услугите, увеличаване на достъпността, надеждността и ефективността им, подновяване и разширение на съществуващата ВиК система.

Договорът ще се превърне в инструмент за подобряване на контрола от страна на АВиК върху предоставяните от оператора услуги. С това АВиК ще започне реално да изпълнява своите функции.

Снимки

Снимка 2Снимка 3