Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Деца коледуваха при стопанина на града

22 декември 2015 12:05,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 747
...

Деца от фолклорния танцов ансамбъл „Тракийче” при Детския комплекс Сливен коледуваха днес при кмета Стефан Радев, стопанин на града.

 

В сградата на общината над 20 момичета и момчета, облечени в китни тракийски народни носии отправиха коледен поздрав с песни, танци и благопожелания за здраве, късмет и берекет.

 

Кметът на Сливен Стефан Радев по традиция почерпи коледарите с бонбони. Радев благодари за поздрава и пожела на малчуганите да са здрави, да творят, да се учат и много да се забавляват.

 

Самодейците бяха придружени от директора на общинското учебно заведение Георги Иванов, художествения ръководител на ансамбъл „Тракийче” Мирчо Дерменски, хореографката Виолина Петкова и ръководителката на хора за народни песни Маруся Петрова.

 

„Детският комплекс в своята дейност се стреми да съхранява традициите на българското. Още от създаването на танцовия ансамбъл през 1974 година ние коледуваме. Така съхраняваме българските обичаи и ритуали, пазим българския дух, посочи Георги Иванов.

 

„В ансамбъл „Тракийче” се обучават над 80 деца и младежи от 6 до 18 годишни, вратите ни са винаги отворени за всеки, който иска да се научи да танцува български хора и да пее народни песни”, сподели Маруся Петрова.

Снимки

............