Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на Управителния съвет на Европейска Агенция за защита на изпълнителските, подуцентските и авторските права се срещнаха дне

17 юни 2008 15:26,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1053
234234

Сред тях бяха председателят на агенцията – композиторът Кирил Икономов, певецът Мустафа Чаушев, финансовият директор Светлана Терзиева и регионалният директор за област Сливен Валентин Станчев.

Сдружението e с нестопанска цел и е регистрирано тази година. В момента се създават негови представителства във всички областни центрове в страната. Целта му е да защитава авторските права. Законът за авторското право и сродните му права е предвидил част от надценката на всички заведения, хотели и т.н, в които се излъчва музика, да отива за изпълнителите. Идеята е чрез своите представителства агенцията да следи за спазването на този закон и да осигурява събирането на дължимите средства за публично изпълнение на произведения на автори, звукозаписи на изпълнители и продуценти. „Съществуването на агенцията е предимство за хората на изкуството и с това, че вече няма да се налага да ходят до столицата за да се регистрират или да търсят търговските си права", допълни г-н Икономов.

Г-жа Чолакова пожела на гостите на добър час в нелеката задача, с която са се заели, като им препоръча да помислят и за по-доброто разясняване на този закон.