Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коледен бал „Различни, но заедно” и благотворителна изложба-базар се състояха в Сливен

22 декември 2015 18:22,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 818
...

Коледен бал под наслов „Различни, но заедно”, съпътстван от благотворителна изложба-базар, се състоя днес в ресторант „Прего”. Проявата се проведе под патронажа на кмета на Сливен Стефан Радев.

 

Гости на тържеството бяха кметът Стефан Радев и неговите заместници Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, заместник-областният управител Камен Костов, директорката на Бюро по труда в Сливен Тихомира Димитрова, областният координатор по донорство д-р Николай Иванов, представители на НПО, на бизнеса и партньори на община Сливен в социалната дейност.

 

В бала участваха повече от 150 деца и младежи в неравностойно положение и техни придружители от социални и здравни заведения на територията на общината. Дядо Коледа също пристигна на тържеството. Доброволци от детския съвет на Младежкия парламент в Сливен поднесоха коледен сувенир на всички участници.

 

„Благодаря на всички, които проявяват съпричастност и се присъединяват към усилията на общината да демонстрираме при всеки възможен повод, и все по-често, на всяко едно от тези деца, които са днес в залата, че са важни за нас, че са много важна част от нашето общество. Пожелавам Ви много светлина през настъпващите празници, както в домовете, така и в сърцата. Да си пожелаем здраве и настроение да посрещнем предизвикателствата, които отправя животът. Една много успешна година, изпълнена с много радост и много късмет за всички”, каза Стефан Радев.

 

Празникът бе организиран от община Сливен, със съдействието на Младежкия дом и Инициативен комитет в който участват фондациите „Добротолюбие”, „Регионален център за икономическо развитие”, „Инициатива съпричастност”, Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос”, Фондация за развитие на регион Сливен, Обществен дарителски фонд, сдружение „Св. Георги победоносец” и Обществен съвет за подкрепа на донорството.

 

В специалната новогодишна програма участваха Станислав Илиев и Алекс Колев от Клуба за млади поп и рок изпълнители „Ритъм” при Детския комплекс, двойките Стойко и Антония, и Слав и Габриела от Клуб по спортни танци „Сливен” с ръководител Цанка Иванова. Те изпълниха латино танци. 12 деца от вокална група при VI-то Основно училище „Братя Миладинови” изпяха авторската „Зимна песничка”, текст Елена Ланджева, музика Стефан Стефанов. В програмата участваха Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при II- ро ОУ„Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър – 1937” с ръководители Станка Ивановна и Иван Добрев, ръководител на хора Петя Григорова.

 

Танцова изненада поднесоха децата и младежите от „Защитено жилище”. И както се полага на бал имаше още много забавления с дисководещ.

 

По време на бала, във фоайето на ресторанта беше експонирана благотворителна изложба-базар с произведения на децата и младежите. Средствата от закупените творби ще бъдат пропорционално разпределени между участниците в базара.

Снимки

........................