Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на ГЕРБ-Сливен посетиха събора ”Зимни празници” в Мечкарево

26 декември 2015 13:27, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 8 години, брой четения: 1507
---

16-ят Регионален фолклорен събор ”Зимни празници” в село Мечкарево беше открит от кмета на Сливен Стефан Радев. Той поздрави присъстващите и със светлия празник Рождество Христово. „Пожелавам много здраве, успешна година и сили да се справяме с предизвикателствата. Щастлив съм, че днес сме тук, за да присъстваме на поредното издание на празниците в Мечкарево. Всички ние сме участници в запазването на традициите, което е много важно, защото, докато пазим традициите си, България ще я има”, каза Стефан Радев. Той благодари на кмета на село Мечкарево Георги Стоянов /ГЕРБ/ за усилията, които полага за провеждането на празника и превръщането му в традиция.

От своя страна Георги Стоянов заяви, че съборът вече 16-та година приобщава все повече почитатели на българския фолклор. „Провеждането на събора цели да стимулира възпроизвеждането на българската песен, да съхранява и разпространява българския фолклор, защото нашият народ има своите традиции, които поддържа в годините”, каза кметът на Мечкарево.

Тази година в събора участват над 300 самодейци от 25 състава от различни краища на страната - Сливен, Ямбол, Димитровград, Търговище и др. Те представят зимни обичаи от Игнажден до Бабинден.

Гости на празника бяха още министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител от ГЕРБ-Сливен Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, секретарят на общината Валя Радева, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници и др.

Снимки

------------