Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зимната обстановка на територията на общината и града е нормална

04 януари 2016 11:37,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 714

Нормална зимна обстановка с повсеместен валеж. По-голяма е снежната покривка в равнинната част на общината, където на места дебелината достига 30-40 см, а в планината - до 20-30 см., съобщи началникът на отдел "Сигурност и управление при кризи и ОМП" инж. Снежана Кънева. През вчерашния почивен ден има постъпили шест сигнала за непочистени участъци, на които е реагирано своевременно. Двете дружества, сключили договор за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в Сливен, работят с наличната техника. По общинската пътна мрежа се работи във всички направления, предвид повсеместния снеговалеж. В част от населените места се използва техника от местни земеделски производители за осигуряване на достъпа до обществено значимите места (кметство, здравни служби, аптеки, училища, детски градини).

В селата Горно Александрово, Трапоклово, Драгоданово и Блатец електроподаването вече е възстановено. Екипите на ЕВН продължават работа по отстраняването на авариите в селата Жельо войвода и Камен. В града се почистват основните улици на градския и обществен транспорт, спирки, мостови съоръжения и подходите към обекти от социалната инфраструктура. Създадена е организация и координация между Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, отговорните длъжностни лица, контролиращи действията на дружествата по зимното поддържане и самите дружества. Получените сигнали в началото на деня (15 за града и населените места) чрез тел. 112 и Оперативен дежурен при общината се обработени и продължават след получаване да се обработват своевременно за предприемане на необходимите действия.

Общинска администрация напомня на собственици и ползватели на имоти, че съгласно Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Сливен, почистването от снега и леда по прилежащите територии на имотите си и подходите към тях, е тяхно задължение. При паркиране водачите на моторни превозни средства да не възпрепятстват движението на снегорините и друга снегопочистваща техника. Призоваваме гражданите да не трупат снега в близост до дърветата и върху почистените улици, като и да премахват ледените висулки от имотите си.