Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен извърши организация за действия при промяна на времето в следващите дни

15 януари 2016 14:58,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 707

Общинска администрация-Сливен извърши цялостна организация по готовността за действие и реакции за недопускане на сложни ситуации във връзка с очакваната промяна на времето в следващите дни. Метеорологичната прогноза включва валежи от сняг, придружени от вятър. Това съобщи началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП” - инж. Снежана Кънева. На всички кметове на населени места своевременно е препоръчано да насочат основните си усилия за организация по предварителна подготовка и готовност за действие по минимизиране или бързо ликвидиране на възникнали ситуации от снегонавяване или поледици.

Осъществена е връзка със структурните дружества, осигуряващи нормалните условия за живот и работа (ЕВН, ВиК и др.). Те информират, че имат необходимата готовност с екипи за действие при възникване на ситуация, в това число и адекватна първоначална реакция.

 

Дружествата, сключили договор за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и уличната мрежа в град Сливен, имат постоянна координация с длъжностните лица от Общинска администрация.

 

Част от членовете на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия са преминали в постоянно дежурство за почивните дни. При необходимост ще бъде предавана своевременно информация до медиите.

 

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, на територията на нашата община валежите се очакват още в ранните часове в събота и ще продължат през неделния почивен ден. Скоростта на вятъра също ще се повишава до стойности над 13 м/сек. През първите работни дни времето ще запази динамиката и ниските температури.

 

“Очакваните валежи в съчетание с вятър са предпоставка за снегонавявания и други негативни явления и последствия”, допълни инж. Снежана Кънева и препоръчва:

 

- задължение на всеки е да съобразява и следи метеорологичната обстановка, особено когато има и навременна информация чрез медиите

- да не се предприемат излишни действия и пътувания, за да не се допуснат излишни инциденти или да бъде поставен на риск свой или на другите живот или здраве

- при необходимост от предприемането на каквито и да е действия задължително да е налице осигуряване с окомплектовка и съоръженост за зимни условия, в това число и заредени батерии на телефони за връзка

- в случай на образувани снегонавявания и поледици, собственици и ползватели на имоти носят пълната отговорност по почистването и поддържането в безопасен вид на прилежащите тротоарни площи и подходи

- препоръчителна е пълна проверка на автомобилите, изправността на системите и гумите им, зареждане с достатъчно гориво