Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с Мария Конде - представител на УНИЦЕФ за България

20 януари 2016 09:58,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 863

Реализацията на бъдещи партньорски проекти между УНИЦЕФ и община Сливен бяха обсъдени по време на работна среща на кмета Стефан Радев с представителя на УНИЦЕФ за България – Мария Хесус Конде. Дамата, която прави първата си визита в Сливен, заедно със своя екип, представи част от предложенията на Детския фонд на ООН, които могат да бъдат осъществени на територията на общината. Някои от тях са свързани с приобщаващото образование в детските градини където ще се наемат допълнително специалисти , които да работят с деца със специфични нужди. Ще бъде извършено обучение на персонала на градината за работа с деца със специфични нужди и деца с увреждания, а където е нужно ще се закупят материали и ще се адаптира средата.

 

"Предстои да бъде уточнено в кои детски градини в Сливен ще се въведе този подход", посочи Милена Харизанова – програмен директор на УНИЦЕФ България. Тя поясни още, че от УНИЦЕФ ще се опитат да осигурят средства, за да може в кв. „Надежда” и някои от селата в общината където дори няма детски градини да се предоставят услуги за ранно детско развитие.

 

От своя страна кметът Стефан Радев изрази задоволство от досегашното успешно и ползотворно партньорство между общината и организацията като посочи за примери – Центъра за майчино и детско здраве, „Синя стая” и други. „Ние сме отворени за нови проекти и инициативи. Проблемите, по които общината е работила досега и по които ще работи и занапред, са важни и ключови за бъдещето на децата. Всичко което касае децата е инвестиция в развитието и на общината и на държавата”, каза още кметът.

 

На срещата Мария Хесус Конде представи и основните насоки за работата на организацията в страната като част от тях са насочени към реформиране на системата за детско правосъдие у нас, проверка на всички корекционно – възпитателни институции за деца.

 

По думите й, работа на организацията в Сливен е насочена към разработването и прилагането на пилотни модели, които след като бъдат анализирани и оценени да повлияят на националните политики. След това да бъдат разпространени и използвани в други страни в Европа защото проблемите на децата от ромската общност почти навсякъде, особено в балканския регион, са едни и същи, каза още представителя на УНИЦЕФ.