Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен беше домакин на работна среща с участието на г-жа Мария Хесус Конде – представител на УНИЦЕФ за България

20 януари 2016 16:47,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 838
Работна среща с г-жа Мария Хесус Конде - представител на УНИЦЕФ за България

На 20.01.2016 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща с участието на г-жа Мария Хесус Конде – представител на УНИЦЕФ за България, за обсъждане развитието на модела за работа с деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства в област Сливен.

Срещата беше ръководена от заместник областния управител Камен Костов и се проведе с участието на представители на екипа на УНИЦЕФ, на Прокуратурата и Съда, на Министерството на вътрешните работи, на Областна служба „Изпълнение на наказанията“, на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на Адвокатската колегия Сливен.

Г-н Костов откри работната среща и приветства участниците.

Той припомни, че на 04.09.2013 г. между УНИЦЕФ, областния управител на област Сливен и кметовете на четирите общини от областта е подписан Меморандум за сътрудничество за изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства”. Проектът се реализира от УНИЦЕФ и цели да подкрепи създаването на ефективна система на областно ниво за превенция и работа с деца в конфликт със закона.

Г-н Костов изрази увереността си, че създадените партньорства и дейността на услугите, разкрити по проекта, ще окажат дълготрайно положително въздействие за подобряване грижата за децата.

Той благодари на г-жа Мария Хесус Конде, на нейната предшественичка г-жа Радочай и на целия екип на УНИЦЕФ за подкрепата, която оказват в работата с деца и семейства в риск на територията на област Сливен.

Г-н Костов благодари и на присъстващите на срещата за добрата координация и сътрудничество.

Г-жа Мария Хесус Конде обясни, че настоящата среща е част от нейното първо посещение в област Сливен за запознаване с развитието на сътрудничеството на територията на областта. Тя уточни, че една от основните области на сътрудничество е детското правосъдие и работата с деца в конфликт със закона, както и прилагането на пилотни модели, които след като бъдат анализирани да повлияят на националните политики.

Тя запозна присъстващите с процеса на реформа в системата на правосъдие за децата, който се осъществява на национално ниво и предвижданите в тази насока промени в законодателството.

Проведе се дискусия с присъстващите на срещата относно готовността на институциите за прилагане на законодателните промени.

Снимки

Работна среща относно развитието на модела за работа с деца в конфликт със законаРаботна среща относно детското правосъдие