Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първо заседание за годината на Областния координационен механизъм по деинституционализация се проведе днес

27 януари 2016 11:53,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 668
Снимка 1

На 27.01.2016 г. под председателството на заместник областния управител Камен Костов се проведе първото за тази година заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/.

На него беше представена информация за предприетите дейности и осъществените ангажименти за решаване на конкретен казус по реинтеграция на дете в нуждаещо се от подкрепа семейство, разгледан на предходното заседание на ОКМД.

Касае се за случай на семейство, което желае и полага всички усилия да отглежда детето си в семейна среда, но се нуждае от подкрепа това да става при подходящи условия.

Институциите, участници в механизма, отчетоха, че са предприели необходимите действия съгласно техните компетенции, за да окажат съдействие на семейството в нужда. Установена е необходимостта от строителни материали за довършване строежа на жилищното помещение на семейството и те са осигурени. Предоставени са учебни помагала за детето, което редовно посещава предучилищна група, говори много добре български език, проявява интерес към учебния процес и се развива добре. Проучени са възможностите за осигуряване на заетост на бащата и процедурата за упражняване на родителските права. Всички предприети мерки целят детето да се отглежда от бащата, в семейна среда, където по данни на социалния работник се полагат всички необходими грижи за него.

Снимки

Снимка 2Снимка 3