Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: След две седмици община Сливен подписва договорите за енергийно обследване на многофамилни жилищни сгради

27 януари 2016 14:04,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 715

Офертите на фирмите-участници в обществената поръчка за установяване на техническите характеристики на жилищните сгради и конструктивно и енергийно обследване по програмата за саниране в Сливен са вече отворени. Предстои да се обявят победителите по отделните позиции, съобщи днес кметът Стефан Радев. Той посочи, че община Сливен е изгубила шест месеца от времето за реализацията на програмата през миналата година, но очаква до две седмици да се подпишат договорите за извършване на обследването.

„Бих искал тези процедури да се случат веднага и ако може в началото на другата седмица или в края на тази, договорите да се подпишат“, каза Радев. След това община Сливен ще обяви поръчка за реализацията на инженерингова услуга, която включва изготвяне на инвестиционни проекти и изпълнение на строително-монтажни работи.

Припомняме, че броят на регистрираните сдружения на собствениците в Сливен е 66, а този на одобрените заявления за интерес и финансова помощ е 50.

278 са общо сградите, които имат право да участват по програмата в Сливен. Строително-монтажни дейности обаче ще се извършат само на тези сгради, които имат подписан тристранен договор между областна администрация Сливен, Българската банка за развитие и община Сливен. Към момента броят на сградите с такива договори е 46.