Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава набирането на творби за участие в Шести национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов”

01 февруари 2016 13:28, Общинска администрация (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 269

Продължава набирането на творби за участие в Шести национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов” . В него могат да се включат поети от цялата страна, издали стихосбирки през предходната година, но не по-късно от 01.03.2016 г. Конкурсът се провежда от Община Сливен, в партньорство с издателска къща „Жажда”.

 

Наградата „ Дамян Дамянов ” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов” и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1-ви март на текущата година. Отличието е придружено от почетен диплом, плакет и парична премия в размер на 1 000 лв. Ще бъде присъдена и награда за дебют заедно с диплом и парична премия, осигурени от Издателска къща „Жажда”.

 

Условието за участие в конкурса е книгите да са в три екземпляра, придружени от библиографска справка за автора. Те трябва да се изпращат до 31 март 2016 година /важи датата на пощенското клеймо/ на адрес: Община Сливен, Отдел „Образование, култура и вероизповедания”, за конкурса „Дамян Дамянов”, пл. „Цар Освободител” 1 Сливен – 8 800

 

Резултатите ще бъдат обявени до 05 май 2016 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg.

 

Носителите на наградите ще бъдат предварително уведомени за часа и мястото на церемонията по връчването на наградите.