Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна ремонт на увредена настилка по пешеходната зона до Стария бряст

01 февруари 2016 17:16,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 759

Започна ремонт на увредени участъци на настилката по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” в близост до Стария бряст. "Дейностите трябва да приключат в най-кратък срок, при добри атмосферни условия", съобщи заместник-кметът Стоян Марков. Той посочи, че фирмата-изпълнител е информирана за дефектите и ремонтните дейности ще се поемат изцяло за нейна сметка при условие, че са част от гаранционните клаузи по договора за изпълнението на проекта.

Извършено е демонтиране на настилката, както и оглед от проектантския екип на инвестиционен проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони", представители на изпълнителя ДЗЗД Консорциум Сливен - Център и на Община Сливен.

Пропадането е вследствие на образувала се кухина под бетонова плоча от първата фаза на изграждане на пешеходната зона около 1975 г. В момента плочата е отстранена и се извършва запълване и уплътняване на обема под нея. Предстои поставяне на нова, армирана стоманобетонна плоча, която ще поеме натоварванията.

Инж. Марков допълни, че изпълнителят на проекта за главната улица е уведомен и за други дефекти, появили се до момента по проекта.