Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зам.-кметът Пепа Чиликова: Взети са мерки за случаите на салмонела в детска градина

03 февруари 2016 14:53,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 802

"Областната дирекция по безопасност на храните - Сливен ще изследва в продължение на две седмици суровите и приготвените на място храни в ЦДГ „Божур” заради констатираните случаи на салмонела", съобщи зам.-кметът Пепа Чиликова. Вносът на хранителни продукти в градината е ограничен, а директорът на детското заведение ще изисква сертификат за всеки един от продуктите, които се предоставят от фирмите –доставчици.

„Набелязахме конкретни мерки, които ще изпълним в рамките на две седмици. В петък започва цялостната дезинфекция на детската градина, като децата ще бъдат там до 12.30 часа”, съобщи още Чиликова. Тя допълни, че в четвъртък и петък предстои повторно изследване за салмонела, както на децата, така и на персонала на детското заведение и на филиала му.

Пепа Чиликова поясни, че случаите на салмонела в ЦДГ „Божур” не са нови. Заразените деца, които сега са проявили симптомите на болестта, са били нейни носители от декември. Децата се следят постоянно, а тези, които са носители на заразата, са с ограничен достъп до детското заведение.

При възникнали въпроси, родителите могат да се обърнат към директора РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова, съобщиха от общинското ръководство.