Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора стартира кампаня по повод Международния ден за безопасен интернет

08 февруари 2016 09:38,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 1303

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен стартира информационна кампания по повод 09 февруари 2016 г. – Международен ден за безопасен интернет, с цел насърчаване на по-безопасното и по-отговорно ползване на онлайн технологии сред младите хора.

Ще бъдат организирани поредица от обучителни сесии с ученици, на които ще се акцентира върху превенцията на трафика на хора и правилата за безопасно ползване на интернет. В рамките на кампанията ще се прожектират превенционни клипове предоставени на МКБТХ – Сливен от Национален център за безопасен интернет.

Интернет все по-често се използва за набиране на жертви на трафик и поради тази причина е необходимо да научим децата и младежите да разпознават ситуациите, в които са застрашени от въвличане в трафик на хора – най-бързо развиващата се транснационална престъпна дейност.

На 09 февруари 2016 г. светът ще отбележи Международния ден за безопасен интернет за 13-ти път. Идеята е на Европейската комисия, ежегодно на втория вторник от втория месец, да се привлича вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Един от най-добрите начини да предпазим младите хора от рискови ситуации е да ги информираме!