Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пепа Чиликова: Взети са всички мерки за нормалното функциониране на детската градина "Божур"

10 февруари 2016 11:50,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 1056
Заместник-кметът Пепа Чиликова

Целодневната детска градина "Божур" и нейният филиал в Сливен вече работят. Резултатите от изследването за инфекциозното заболяване салмонелоза на целия персонал са отрицателни. Взети са всички необходими мерки за нормалното функциониране на детското заведение. Това съобщи на редовната пресконференция на общинското ръководство днес заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

 

Тя припомни, че детската градина беше затворена в петък, за да се извърши нова цялостна дезинфекция, докато излязат в понеделник първите резултати от изследванията за салмонелоза на всичките 248 деца от "Божур", както и на персонала на детското заведение.

 

"Приемат се само тези деца, които са изследвани за носители на заразата и родителите им предоставят документ за отрицателен резултат. Проведени са отново инструктажи на целия екип на основната детска градина и на филиала за предписанията и мерките на Регионалната здравна инспекция", посочи Чиликова.

 

Тя посочи, че продължава вземането на проби от готовите хранителни продукти. Много стриктно се следят сертификатите на продуктите, които се доставят в детската градина.

 

Вчера следобед, по информация на временно изпълняващата длъжността директор, има само едно дете с положителен резултат, но то в момента не посещава детската градина.