Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща относно ангажиментите на областните управители при прилагане на Закона за водите се проведе в Пловдив

10 февруари 2016 16:20,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 831
Снимка 1

На 10.02.2016 г. заместник областният управител Камен Костов и главен експерт Мартина Златева участваха в работна среща в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ /БДИБР/ в Пловдив. Присъстваха областните управители на областите, попадащи на територията на БДИБР.

Основната тема на срещата бяха ангажиментите на областните управители при прилагане на Закона за водите.

Акцент беше поставен върху организацията на междуведомствената комисия, която се назначава от областния управител, за извършване на пролетния и есенния преглед на водните обекти и речните корита извън населените места.

Задълбочен дебат породи прилагането на задълженията на областните управители съгласно чл. 140 от Закона за водите. Според него областните управители трябва да организират дейностите по изземването на наносни материали от речните корита в и извън населените места, след което да ги съхраняват до провеждането на търг за продажбата им.

Становището на областните управители и на директора на БДИБР е, че следва да се инициира законодателна промяна, целяща да направи възможно прилагането на тази разпоредба. Решено беше областните управители да докладват пред Министерски съвет трудностите пред прилагането на този член от Закона за водите.