Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен ще отбележи 143 години от гибелта на Левски

15 февруари 2016 16:21,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 615

143 години от гибелта на Васил Левски ще бъдат отбелязани в Сливен с редица инициативи. Проявите, посветени на паметната дата, ще започнат на 16 февруари с Кръгла маса на тема „Васил Левски – какво знаем и какво не знаем за него”. Тя се организира от ГПЗЕ „Захарий Стоянов” и ще се проведе от 10.00 ч. в зала Май”.

 

На 19 февруари от 10.00 ч. пред ПМГ „Добри Чинтулов” ще започне „Урок по родолюбие”- Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски- учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

 

За 10.30 ч. в кв. „Клуцохор” / на ул. „Георги Икономов”/ е предвидено поднасяне на цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Левски – Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов- Брадата и паметника на Таньо войвода. Цветя ще бъдат поднесени и при релефа на Левски пред храм ”Св. Борис Първи Покръстител” и пред паметника на Панайот Хитов в кв. „Ново село”.

 

От 11.00 ч. в катедралния храм „Св. Димитър” ще бъде отслужена панихида в памет на йеродякон Игнатий- Васил Левски.

 

Общоградската възпоменателна церемония и поднасянето на цветя пред паметник на Апостола на пл. „Васил Левски” ще започнат в 12.00 ч.

 

Проявите за годишнината от кончината на великия българин се организират от община Сливен, Сливенска митрополия , Регионален инспекторат по образованието, Сдружение „Мати Болгария”, Общински комитет „Васил Левски”, ПМГ „Добри Чинтулов”, Професионална гимназия по икономика „Проф.д-р Димитър Табаков”.