Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

27 училища ще реализират проектите си съвместно с МКБППМН Сливен

17 февруари 2016 10:34,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 613

27 училища от община Сливен са подали своите предложения за финансиране на извънучилищни и извънкласни дейности към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/. Това съобщи секретарят на комисията в Сливен Лилия Радева.

 

Обхванатите ученици в превантивните мероприятия са над 6 000, като в предложенията са заложени посещения на културно-туристически обекти,провеждането на конкурси, състезания, кампании на училищно ниво, семейни олимпиади, отбелязване на патронни празници, съвместни инициативи с партньорски училища и родители, реализиране на училищни постановки и други. Инициативите ще се провеждат през втория учебен срок на учебната 2015/2016 година, като в момента поетапно се изпълняват заявките на училищата.

 

Успоредно с това продължава организирането на методическото обучение на представители на училищните координационни механизми, което ще се проведе в периода 31.03.2016 - 02.04.2016 г. на тема "Базови психологични техники за оценка и овладяване на риска от агресия и автоагресия". Ще бъдат разгледани и конкретни казуси от училищата и механизмите за действие, посочи още Радева.

 

На 29 февруари 2016 г. ще се проведе и работната среща с представители на училищата от селата в община Сливен, гр. Кермен и кв. Речица за организиране провеждането на Пролетния футболен турнир.