Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината очаква концепции за бъдещето на бившите военни казарми и летището

17 февруари 2016 17:22,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 718

Община Сливен възнамерява да възложи разработване на предложения за концепции, касаещи бъдещето на терените на бившите военни казарми и района около тях. Също така ще очаква и предложения за развитие на бившето летище „Бършен”, съобщи кметът Стефан Радев.

„Желанието ни е да привлечем поне един голям инвеститор за терените на бившите казарми. Изграждането на инфраструктура ще е много по-евтино и лесно осъществимо начинание, отколкото да се прави всичко на парче”, каза кметът. От думите му стана ясно още, че общината възнамерява да „оживи” терените и сградния фонд на бившето летище в местността „Бършен”, където доскоро се провеждаха състезания по мотокрос.

„Тази година състезания по мотокрос в Сливен няма да бъдат проведени, тъй като полигонът, който се е използвал за състезания, е нямал разрешение за ползване”, каза кметът. Той посочи, че мотопистата е била със статут за временно ползване и докато не получи разрешение за експлоатация, ще се търсят други варианти за ползване на терена. „В момента изчаквам няколко спортни клуба да направят общо сдружение”, каза Радев и допълни, че след това, при представена добра концепция, общината може да предостави за стопанисване сградния фонд на бившето летище или поне част от него за нуждите на това спортно сдружение.