Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен има готовност за пръскане срещу комари и кърлежи

18 февруари 2016 10:51,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 635

Община Сливен има готовност за пръскане срещу комари и кърлежи през пролетта на тази година. По договор фирма „Биофарм-инженеринг” АД ще извършва дезакаризация, дезинсекция и дератизация. Съгласно техническата спецификация ще се обработват срещу комари общо 1026,9 дка. О тях в град Сливен са 146,9 дка. В селищата на общината ще се третират 880 дка.

В Сливен ще се пръска по поречието на реките Асеновска, Новоселска и на Дюлева река, в градската им част. Ще се пръска по пътищата в Кермен, поречието на р. Тунджа и в централните улици в Крушаре, заблатени терени в Бозаджии и Скобелево, покрай реката в Самуилово, по деретата в Ковачите.

 

Информацията е предоставена и на Националното сдружение на общините в Република България, от които има запитване до всички общини в страната за готовността да се намали популацията на ларви и на комари, и оттам заплахата от разпространение на вируси.

Проблемът с векторно предаваните инфекции се разглежда в специална Национална програма, която се изпълнява до 2018 година. Профилактичните, противоепидемични и противоепизоотични мерки имат за цел да намалят числеността на векторите /кърлежи и комари/ в населените места и да се установи трайна тенденция за снижаване на заболяемостта и смъртността. Цели се прогресивно намаляване на броя на хората, ухапани от кърлежи и комари.