Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов присъства на дискусия за Националната здравна карта с министър Москов

22 февруари 2016 10:56, Областна администрация Сливен
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 226
Снимка 1

На 19.02.2016 г. заместник областният управител Камен Костов присъства на среща-дискусия за Националната здравна карта с участието на министър Петър Москов. Събитието се проведе в Стара Загора. То бе организирано от Министерство на здравеопазването и на него присъстваха още заместник-министърът Ваньо Шарков, областни управители, кметове, директори на РЗОК и РЗИ в Сливен, Ямбол Хасково, Кърджали и Стара Загора.

Пред участниците в срещата д-р Москов категорично заяви, че нито една болница, клиника или дейност няма да бъде закрита в следствие на Националната здравна карта.

За първи път с решение на НЗОК ще се гарантира финансиране на безпрецедентно увеличаване на достъпа на българските пациенти до доболнична помощ. Осигурени са нови 36 млн.лв. за профилактични прегледи, за направления, за изследвания. Така за последните две години средствата в доболничната помощ са увеличени с над 56 млн. лв.

Здравният министър съобщи още, че за първи път НЗОК финансира 3 нови пътеки за продължително лечение. Предвидени са над 500 хиляди леглодни за следващата година за възстановяване след лечение. По думите му предстои от средата на годината да бъдат премахнати листите за лъчетерапия, а пациентите, които имат нужда от радиотерапия вече не само ще я получават в България, вместо в чужбина, но ще бъде и абсолютно безплатна.

Министърът на здравеопазването и екипът му обясниха методиката и как ще функционират договорите с РЗОК на базата на новите правила. Експертите отговориха на поставените въпроси от специалистите и представителите на местната власт.