Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен засилва мерките за безопасност на летище „Бършен”

22 февруари 2016 14:12,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 557

Община Сливен е предприела мерки за обезопасяване на територията на летище „Бършен” и достъпа до пистата в обекта, където вчера при инцидент загинаха двама младежи, а трима са ранени. Още преди седмица общинското ръководство е провело разговори със спортни клубове в града, които в партньорство с Общината, да превърнат мястото в спортен център за законни състезания. "Планирано е и поставянето на нови бетонни ограждения на входа на летището откъм главния път Ямбол – Сливен. Те ще са над 2 тона и няма да могат да се преместват, както е сега.

 

Предвидено е също и изкопаване на дълбоки ровове откъм необезопасените страни, където пистата граничи със земеделски земи. За съжаление, именно в този период, преди новите обезопасителни мерки да са в ход, се случи този нелеп инцидент", съобщи пред медиите днес Стоян Марков, зам.- кмет на община Сливен.

По думите му, именно за да се избегнат трагични развръзки, при които младежи, решили да се самодоказват, участват в дрифт гонки и нарушават разпоредбите за достъп до пистата, са обмислени новите обезопасителни мерки. „Оказва се,че старите са неефективни и младежите са премествали с коли малките бетонни блокове, за да стигнат все пак до летището”, коментира Марков.

 

Той подчерта факта, че общината вече е предоставяла обекта за провеждането на легални състезания и тогава не е имало инциденти, тъй като са спазени всички изисквания и условия за безопасност както на участниците, така и на публиката. „Дори има изготвен ценоразпис за провеждането на състезания от този род, приет с решение на Общинския съвет”, посочи още Марков.

 

"Въпреки, че охраната летището е трудна заради големината му от над 5 хил. декара, общината, заедно с органите на МВР и КАТ, ще направи всичко възможно там да не се допуска провеждането на незаконни гонки и да се възпрепятства свободното влизане на външни лица. Служителите от Общинска охрана, които пазят обекта денонощно, ще преминат през инструктаж, за да сигнализират незабавно при случаи на незаконно проникване на територията на „Бършен”, заяви зам.- кметът.