Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Сливен облякоха розови тениски и изразиха своята позиция срещу агресията в училище

24 февруари 2016 18:11,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 629

Учениците от Клуб "Проектен мениджмънт" при ПМГ "Добри Чинтулов" - Сливен отбелязаха Световния ден за борба с агресията в училище, известен още като Ден на розовата фланелка. Днес те облякоха розови тениски и сложиха розови лентички, за да покажат своето несъгласие с агресията в училище.

"Учениците осъзнават, че случаите на насилие са почти всеки ден, а училището е отражение на света около нас. Именно заради това те приеха с голямо желание да фокусират вниманието на съучениците си, носейки розови тениски и розови лентички", каза Анелия Иванова, експерт "Младежки дейности и програми" в Младежки дом - Сливен и консултант на Клуб "Проектен мениджмънт". Тя изрази тревога, че агресията в училище расте все повече и счита, че в подобен ден трябва да има повече прояви и събития във всички училища, които да ни накарат да се замислим и да бъдем по-добри, асертивни, и толерантни.

Консултантът на Клуб "Проектен мениджмънт" цитира статистиката, която сочи, че при близо 900 хиляди деца и юноши в България, които учат в някое от над 4 хиляди образователни заведения, от 3 до 19 г., то поне 200 хиляди, а може би и близо четвърт милион подрастващи, ежегодно стават обект на някаква форма на тормоз или насилие в училище.

В България Световният ден за борба с агресията в училище преминава под наслов "Бащи против насилието".